onsdag 26. februar 2014

Smerter i magen - Chrons sykdom

Smerter i magen - Chrons Sykdom
ForekomstMellom en til to ut av 1000 personer.
ÅrsakerUkjent. Det spekuleres i at det er en autoimmun sykdom. Med dette reagerer immunforsvaret fiendtlig på pasientenes egen kropp og utvikler en betennelse. Det er med stor sannsynlighet også arvelige faktorer med i bildet.
Symptomer
 Stadig magesmerter som kommer tilbake, ofte diaré, iblant blodig.  Liten matlyst ,vekttap, oppblåsthet, kvalme og brekninger, er også vanlige symptomer. Også andre deler av kroppen kan reagere og vise utvikle forskjellige symptomer gjennom: hud, øyne, ledd – og lever.
ForebyggingDet finnes foreløpig ingen annerkjent måte å forebygge denne sykdommen på. Enkelte alternative behandlere kan hjelpe, men dette er omdiskutert og bygget på personlige anekdoter.

Hvordan stilles diagnosen?
Blodprøver og avføringsprøver tas hos lege, først og fremst for å utelukke andre sykdommer med samme symptomer. Koloskopi (undersøkelse med kikkert på innsiden av tykktarmen) utføres for å se etter betennelse og blødning. Røntgenundersøkelse og ultralyd kan også tas i bruk.
Behandling
 
Kortison og andre medikamenter som for eksempel betennelsesdempende og antibiotika. Det legges  stor vekt på å spise næringsrik mat, følge en balansert diett og mange må ta kosttilskudd med jern, vitaminer og mineraler.
AlternativtHomeopatiske behandlinger skal kunne lindre symptomene; for eksempel midlet Slippery Elm, basert på rødalm. Enkelte har også oppnådd gode lindringer og resultater av naturpreparatet Astaxin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar